A szavazás szünetel
Helyi hirek | Eseménynaptár | Egyház | Sport
Kultúra | Oktatás | Felhívások | Helyi újság

Igar Polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítéseProjekt azonosító száma:TOP-3.2.1-15-FE1-2016-00015


Tájékoztató a községben megkezdődött – az Európai Unió Európai Regionális és Fejlesztési Alapok támogatásával megvalósuló - fejlesztésről

 

A kedvezményezett neve: Igar Község Önkormányzata

 

A projekt címe: Igar Polgármesteri hivatal energetikai  korszerűsítése

 

A szerződött támogatás összege: 16 679 945 Ft.

 

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A községben a polgármesteri hivatal egy több mint, száz éves épületben működik. Az elmúlt évek során az önkormányzat igyekezett méltó körülményeket teremteni a közigazgatás helyi feladatainak ellátáshoz, de minden igyekezete ellenére a mindig szűkös költségvetés miatt csak a legszükségesebb felújításokat tudta elvégezni. Az épület fenntartási költségeinek csökkentése még mindig jelentős tétel az önkormányzat költségvetésében.

Ezen a helyzeten kívánunk javítani az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú pályázati felhívásra elkészített pályázat benyújtásával, melyet támogatásra alkalmasnak ítéltek.

A pályázati támogatásból megvalósul az épület teljes körű energetikai felújítása, azaz valamennyi homlokzati nyílászáró cseréjére sor kerül a homlokzat hőszigetelése mellett. A teljes villamos hálózat felújítását követően napelemek biztosítják az energia ellátást. E feladatok elvégzését követően számottevően csökken a polgármesteri hivatal költségvetésében az energiára fordított kiadás összege.

A pályázat keretében az épület projektarányos akadálymentesítése is megtörténik.

A korszerűsítés megvalósulásával költséghatékonyan fenntartható és a közfunkciók ellátásához alkalmas környezet alakul ki Igar községben.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.11.30.

 

Projekt azonosító száma:TOP-3.2.1-15-FE1-2016-00015

 


Felhasználónév:
Jelszó: